Forside /  Synlig i mørket

Synlig i mørket

Høsten er her! Dagene blir kortere og kveldene merkbart lengre og mørkere. Dette betyr at det er på tide å finne frem reflekser og lys for å bli synlig i trafikken også for våre kjæledyr.

Høsten er her! Dagene blir kortere og kveldene merkbart lengre og mørkere. Dette betyr at det er på tide å finne frem reflekser og lys for å bli synlige.

Visste du at høsten er den farligste tiden i trafikken? Det er i den perioden det er flest dødsulykker med fotgjengere. 65% av alle fotgjengerulykkene skjer i høst-/vinterperioden. Gatelys gir ofte falsk trygghet. De mest utsatte stedene er fotgjengeroverganger og tettbebygde strøk med gatelys.

Redd liv!

Ved å bruke refleks, reduserer du risikoen for å bli påkjørt med hele 85 prosent.

Det er vanskelig for bilistene å få øye på en fotgjenger uten refleks. Med nærlys ser du en gående med refleks på cirka 140 meters avstand. Uten refleks er tallet såpass lite som 25-30 meter. På denne avstanden har bilistene ofte ikke nok tid til å stoppe med mindre de kjører veldig sakte. Dersom det i tillegg er uvær blir det enda dårligere sikt og kan noen ganger også gi mye lengre bremselengde.

refleksvest

Det finnes massevis av gode produkter på markedet for både hund og katt. Refleksvester for hunder burde være en selvfølge for alle hundeeiere . Det er en billig investering for å bli godt synlig i trafikken. Vi har flere varianter refleksvester her hos oss i Dyresjappa. Disse vestene kan enkelt vaskes i vaskemaskinen. Vesten trenger ikke å sitte tett på kroppen, kjøp gjerne en størrelse større enn for liten, så har du muligheten til å ha den over både genser, regn- og vinterdekken også.

Dyresjappa har også ulike typer hundelys. Vi har flere varianter både halsbånd med usb-ladning i ulike farger, og enklere hundelys som kan festes på hundesele eller hundehalsbånd.

Blinkebånd eller andre lysprodukter som dette; gir bilister, fotgjengere, syklister og deg selv en veldig god oversikt over hvor hunden befinner seg. Hvis du skulle slippe hunden løs i parken, på sletta, i mark og skog; er det lett å se hvor hunden din er. Har du flere hunder er et tips fra oss i Dyresjappa å bruke forskjellige farger på hver hund, slik at du enkelt kan se hvilken hund som er hvor.

orbiloc lys i ulike farger

Vårt mest synlige og robuste lys er Orbiloc sine hundelys som kan sees på 5 kilometers avstand!

kattehalsbånd med refleks

Katter aksepterer jo ikke å ha på seg hva som helst på kroppen, men reflekshalsbånd til katt har vi i flere varianter, slik at også den kan bli mye mer synlig ute med enkle grep. Det er også mulig å feste et lite lys på kattehalsbåndet.

 

 

Bruk lys og refleks - både på kjæledyret og deg selv - det redder liv!

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top