Forside /  Hvordan fungerer bilsele til hund?

Hvordan fungerer bilsele til hund?

Løs hund regnes som usikret last i bil og kan straffes med solide bøter, men også utgjøre store skader på seg selv og andre som du kanskje ikke har tenkt på. Løs hund kan distrahere føreren, skape farlige situasjoner, hindre sikt og skade både se

Når du skal ut på biltur med hunden kan du ikke ha hunden løs i bilen. Løs hund regnes som usikret last i bil og kan straffes med solide bøter, men også utgjøre store skader på seg selv og andre som du kanskje ikke har tenkt på. Løs hund kan distrahere føreren, skape farlige situasjoner, hindre sikt og skade både seg selv og andre dersom ulykken inntreffer.

Et solid fastmontert bilbur er den beste og sikreste løsningen, men ikke alle hundeeiere har plass til dette i bilen. Eller kjører såpass sjelden med hund i bil at de synes det er verdt investeringen, og noen hunder som har en veldig negativ opplevelse med bur kan slite med å roe seg ned tilstrekkelig. Problemstillingen kan være mange og ulike men da kan en sikkerhetssele til hund være løsningen, og for mange hunder og hundeeiere fungerer dette alternativet veldig godt. I denne bloggen finner du informasjon om hva du må se etter i en bilsele og hvordan den fungerer.

 

Hva må jeg se etter i en bilsele til hund?

Det er viktig at sikkerhetsselen er en av høy kvalitet. Det finnes mange ulike varianter på markedet, men veldig få som innehar den kvaliteten de fleste hundeeiere ønsker for hunden sin. Det du må tilsikre å se etter i bilselen er sikkerhetsgodkjenninger som om den er TUV-godkjent, men også generelt om den er solid laget. Ting å se etter er: store solide metallringer, mangedoblede sømmer, polstringer.

Ezydog bilsele

Prisen kan ofte være en liten indikator på kvaliteten når det gjelder disse produktene også. Sikkerhetssele til hund til 199kr osv bør gi et lite rødt flagg for å se nærmere på kvaliteten til dette produktet. Dersom hensikten er å sikre hunden best mulig ville jeg anbefale en bilsele i høyere prisklasse.

Vi i Dyresjappa selger kun Ezy Dog og All Safe sin sikkerhetssele for hund. NAF har utført tester på seks ulike sikkerhetsseler til hund

per 20.2.2018, hvor de blandt andre merker testet All Safe bilsele. Den fikk høyest score sammen med en annen av bilselene, men det kom klart frem i testen at de fire andre sikkerhetsselene til hund ble frarådet å bruke. Les hele testen her; NAF test.

 

Hvordan fungere en bilsele til hund?

Når valget er falt på en bilsele og du skal på biltur med hunden er det viktig å øve dette inn på en god og positiv måte slik at hunden blir trygg på situasjonen

Begynn med å tilpasse selen til hundens kropp eller få hjelp til dette ved kjøp. En bilsele skal sitte relativt tett mot hundens kropp, men fortsatt kunne tillate fri bevegelse av skulderledd og ikke klemme. Stroppen sikkerhetsselen festes i bilen men er ulik fra sele til sele. Noen skal festes på sele og så trykkes fast i bilens eget feste for den normale 3punktsselen til mennesker. Men vær oppmerksom på at det er noen biltyper som dette IKKE fungerer i og stroppen kan da settes fast, slik at man ikke får den løs igjen uten en kostbar tur til bilverkstedet (dette er gjerne opplyst på emballasjen sikkerhetsselen kommer med).

Allsafe bilsele

Vi i Dyresjappa anbefaler å ha kortest mulig stropp på feste til sikkerhetsselen, men lang nok til at hunden kan få sitte og ligge. Kvalitet på festestroppen er essensielt, da det ikke hjelper å ha aldri så fin sikkerhetssele dersom stroppen den festes med er i dårlig kvalitet.

I All Safe bilselen følger det med stropp som skal festes i bilens egen sele; i Ezy Dog sin er det meningen å tre bilens egen sele igjennom selen,-men man kan også få kjøpt både korte og lengre festestropper som tilleggsprodukter for kjapp og enkel bruk (men bruk at bilens egen sele gjennom bilselen er fortsatt anbefalt).

Begynn innlæringen med korte små opphold i bilen gjerne med bilen i ro de første gangene. Dersom hunden er rolig og glad utvikler du treningen til kortere bilturer, etterhvert til lengre og lengre. Det virker kanskje unødvendig, men en god innlæring på hvordan hunden skal oppføre seg i bil kan spare hunden og deg for unødvendig mye stress, kloring og biting på bilens inventar og en mulig bilsyk hund som kaster opp i baksetet.

God læring tar litt tid i starten, men med et godt grunnlag er det duket for en glad, trygg og rolig hund i bil resten av livet.

God tur!

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top