Forside /  Hva bør man ha i jaktsekken?

Hva bør man ha i jaktsekken?

September er her, båndtvangen er opphevet og rypetakseringene ser lovende ut; både to- og firbente dirrer etter å komme ut i fjellet. I tillegg til ryper, orrfugl eller storfugl, er det et par ting man bør ha i sekken under en jaktdag.

September er her, båndtvangen er opphevet og rypetakseringene ser lovende ut; både to- og firbente dirrer etter å komme ut i fjellet. I tillegg til ryper, orrfugl eller storfugl, er det et par ting man bør ha i sekken under en jaktdag.

 

  • Våtfôr høyenergi. Under en jaktdag har hunden behov for energi, og da er det viktig med fettrik mat. Provit ekstra Energi har 20% fett, 12 % proteiner, og 60% væske. Et utmerket måltid under jakt eller på jaktprøve.

 

  • Uten væsketilførsel klarer ikke hunden å yte en hel dag. Selv om det er bekker i fjellet, er det lurt å ha med seg en drikkeflaske med vann til hunden, dersom man skulle gå lenge uten å finne en bekk, eller om hunden ikke vil ta seg tid til å drikke (sterk jaktlyst kan gjøre at hunden ikke drikker nok i søk).

 

  • Sammenleggbar matskål, den tar liten plass i sekken, samtidig som man kan blande ut våtfôret med vann om ønskelig, ha som vannskål under pauser, og selvfølgelig så hunden slipper å spise kvist og kvast sammen med våtfôret. Beco sammenleggbar matskål er dessuten veldig lett å gjøre ren, slik at sekken ikke blir tilgriset.

 

  • Et godt jaktdekken gjør at du ser hunden like godt høst som vinter, i skog og på vidde. Et tofarget jaktdekken kan være lurt å velge. Det gule feltet lyser opp i søket, mens det oransje et lettest å se i stand. Av erfaring kan det være lurt å ha ett dekken i reserve i sekken, da jaktdekken er designet for å gi etter i halsen hvis hunden setter seg fast.

 

  • Varmedekken eller hvilepose. Det er ikke bare du som synes dGordon setter på jaktet er deilig å kle på deg litt når du setter deg ned til lunsj i fjellet. Med varmedekken eller pose holder hunden varmen, hviler bedre og restituerer bedre. Se etter et varmedekken som er vann- og vindtett, og fungerer like godt om høsten som på kalde vinterdager. Det er viktig at dekkenet ligger godt nedover lårene og under magen, da dette er områder som slipper ut mye varme og store muskler som ikke bør bli kalde.

 

  • Hundefløyte. Undertegnede er helt avhengig av fløyte når hun jakter og går prøver. Med ”sitt” og innkalling på fløyte sparer man selv stemmebåndene, og lyden bærer lengere enn ved rop. Trixie hundefløyte har to lyder, der man gjerne kan bruke én på ”sitt” og én på innkalling, slik at hunden lett hører forskjell.

 

  • Flexibandasje og potesokker. Dersom et uhell skulle skje, er det fryktelig smart å ha en selvklebende bandasje i sekken. Den veier nesten ingenting og tar liten plass, men er effektiv som kompress både til hund og menneske. Potesokker til såre poter er også noe som bør ha fast plass i sekken.

 

Noe alle turmennesker, med og uten hund, jeger eller ei, må ha i sekken et kompass, kart, nødbluss og førstehjelpsutstyr. En refleksvest blir også anbefalt av Røde Kors, i tilfelle redningssøk nattestid.

Skitt jakt!

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top