Forside /  Hvordan klippe klør på hunden

Hvordan klippe klør på hunden

Klipping av klør på hund? Har du akkurat fått en valp, eller har problemer med å klippe klør på hunden din? Her kommer noen råd og tips for å gjøre din opplevelse med kloklipp enklere, bedre og sikrere.

Kloklipp

Har du akkurat fått en valp, eller har problemer med å klippe klør på hunden din? Her kommer noen råd og tips for å gjøre din opplevelse med kloklipp enklere, bedre og sikrere.

Forberedelser :

 

- Det er viktig å ha utstyret i orden. Kjøp en klosaks som du føler deg bekvem med og som passer størrelsen til din hunds negler. Det er også fint å investere i blodstopp-pulver eller potetmel. Skulle du være uheldig å klippe litt feil så stopper dette blødningen umiddelbart.

Men husk , klipper du veldig feil eller det ikke stopper å blø så kontakt veterinær snarest. Er hunden veldig stresset under kloklippen så finnes det også helt naturlige beroligende sprayer på markedet som kan hjelpe med å ro ned hunden litt som for eksempel pet remedy.

-Har du en valp eller hund som er veldig redd for å bli klippet, - så start med å ta på potene hver dag . Ha en klosaks i hånden og lat som at du klipper neglene. La hunden bli vant til at du tar og steller potene fra starten av. Dette vil gjøre det enklere for deg når du vel skal starte å klippe klørne .

 

-Gå gjerne en lang tur eller slit ut hunden din med lek og trening. Det er mye lettere å utføre en kloklipp på en sliten og avslappet hund.

-Finn ut hvor du vil utføre kloklippen. Skal hunden stå på bord ,ligge i fanget eller på gulv? Har du en valp av stor rase så kanskje det er enklere å venne den til å stå på bord fra starten av da den etter hvert vil bli alt for stor til å ha i fanget.

-Det kan være lettere om dere er to stykker, en som kan holde hunden og en som klipper klørne. Det er litt vanskeligere om man kun er en person, kanskje du kan få hjelp av et familie medlem eller en venn som har hund?

- Forbered deg psykisk. Dette høres kanskje teit ut men hunder ser og føler ditt kroppsspråk og din energi. Ofte lenge før du selv er klar over det.. Så er du veldig nervøs og redd, vil dette smitte over på hunden. Det kan derfor være fint å være godt forberedt og ta ting med ro, og gjerne med en alt ordner seg "attitude".

- Du kan også få god veiledning i dyrebutikker og dyreklinikker som klipper klør. Mange velger å dra for å få klørne klippet de første gangene hos veterinær eller dyrebutikk for å få råd og tips. Det kan være fint å se hvordan klørne blir klippet og hvordan man holder poter og hunden under kloklippen.

Her ser du bilder av ulike klippe-stillinger som du kan prøve ut og se hvilken av disse som fungerer best for deg og din hund:

 

Når du skal starte med selve klippen:

Begynn sakte men sikkert, ta kun tuppene de første gangene du klipper, da går det raskt og smidig, og hunden får en god opplevelse fra starten av.

Hold godt rundt labben slik at hunden ikke bare kan nappe til seg labben idet du klipper. På mange hunder kan det være lettere å se neglene ved å snu labben slik at du ser undersiden.

 

Etter hvert når du føler deg mer trygg så kan du begynne å ta litt mer. Begynn å ta litt på tuppen og jobb deg nedover fra side til side. Litt og litt om gangen. Dette gjør at skaden ikke blir så ille dersom du skulle være uheldig å klippe litt feil. Husk at smerten av å klippe litt feil er som et papirkutt. Ubehagelig ja- men ingen en katastrofe. Så ikke få panikk hvis du klipper feil.

 

Når du ser en "hvit prikk" i neglen så stopper du , det er nerven. Og da kan du ikke klippe mer. "prikken" kan være vanskelig å se noen ganger ,så ta deg god tid når du klipper første gangene. Se nøye og klipp litt om gangen. Det er som regel lettere å se nerven på lyse negler enn sorte ,men det er en vanesak. Det er verdt å nevne at om hunden får riktig kosthold er neglene som regel mye sterkere og kompakte. Det vil da være lettere å klippe neglene og se nerven, enn på en hund med porøse og smuldrete negler.

 

 

Til sist vil vi si masse lykke til , dette klarer du!

Relaterte produkter

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top