Forside /  Aktivisering av fugl

Aktivisering av fugl

Når vi velger å skaffe oss en fugl til kjæledyr uansett om det er en papegøye, parakitt , undulat, fink eller andre typer fugl har vi et stort ansvar for å tilrettelegge fugleholdet for best å etterligne det livet fuglen ville ha hatt i det fri og t

Fugler er sosiale, lekne og nysgjerrige! De er fra naturens side vant til å bevege seg fritt, klatre i trær, lete etter mat og fly over store områder. Når vi velger å skaffe oss en fugl uansett om det er en papegøye, parakitt, undulat, eller andre typer fugl har vi et stort ansvar for å tilrettelegge fugleholdet for best å etterligne det livet fuglen ville ha hatt i det fri og tilby fuglen vår et så godt liv som overhodet mulig.

I og med at fugler er sosiale, så er noe av det beste du kan gjøre nettopp å tilby den lekekamerater i andre fugler av samme art.

Det er ikke å anbefale å ha fuglen som "alenefugl" ; men dersom den av en eller annen grunn er det,- er det er det enda viktigere å bruke ekstra mye tid sammen med din fjærkledde venn. Du og familien er da fuglens «flokk» og jo mer den får være sammen med flokken sin jo bedre er det. Likevel så er det ikke sikkert at "menneske-familien" klarer å kompensere tilstrekkelig for det som aller helst burde vært en fjærkledde kompanjong eller familie.

Fugler som mistrives, kjeder seg eller får for lite stimuli og aktivisering kan utvikle depresjon eller andre atferdsproblemer og kan ofte bli vanskelige å håndtere. Det er derfor en meget god investering for både fuglen og deg å sørge for tilstrekkelig aktivisering til glede og nytte for dere begge.

 

Her er våre topp 5 punkter for en lykkelig fugl:

 

  • Gi den flokktilhørighet! tre papegøyer på en kvinnes hånd

Aller helst i en eller flere andre fuglevenner!

 

 

 

  • Gi den stor plass å bevege seg på!

Enten det er i et stort fuglebur eller et voliére. "Less" er definitivt ikke "more" i dette tilfellet.

 

 

Gjerne også jevnlig variasjon av disse. Husk at det bør alltid være mulig å fly mellom sittepinnene, så for fullstappet bur med leker kan bli for mye av det gode.Det finnes også mange ulike leker hvor fuglen må jobbe ut mat,godbiter eller redemateriale som ofte er veldig populære og tilbyr mye stimuli.

Fugl som leker

(jevnlig variasjon av sittepinner og ulike leker er viktig, da akkurat som barn; fuglen kan gå lei av de samme lekene dag ut og dag inn. Sittepinnene bør være av ulike tykkelser og materialer for å unngå trykkskader på fuglens føtter etter ensidig sitteforhold.)

Mange fugleeiere er flinke til å bruke fantasien og gjøre om objekter til ulike fugleleker, men pass da godt på at fuglelekene er naturlige og av giftfrie materialer.

 

 

 

  • Gi den mulighet til å fly fritt hver eneste dag!

Fuglen i det fri skulle få strukket på vingene sine i massevis hver eneste dag, derfor må vi tilby så mye tid som overhodet mulig til dette.

Husk at med mindre du har fuglesikret hjemmet ditt bør du være tilstede når fuglen er ute for å unngå eventuelle ulykker. (Dekk gjerne til store vinduer slik at ikke fuglen flyr inn i dem, og sørg for at ikke vinduer/dører er åpne, ledninger, planter som kan være giftige, andre kjæledyr eller lignende utgjør farer.)

 

 

  • Lær fuglen din triks eller kommandoer gjennom trening.

Dette skaper både hjernetrim for fuglen og et tillitsforhold dere imellom som dere kan nyte godt av i mange år fremover.

fugl som triller mini handlevogn

Vil du vite mer om trening av fugl, så kan du lese mer om hvordan du kan klikkertrene fuglen din her.

 

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top