Forside /  Trenger du nytt løpehjul til din hamster?

Trenger du nytt løpehjul til din hamster?

Løpehjul er "et must" i alle hamsterhjem. I løpet av en natt kan en hamster løpe opp til 10 km, og med mindre hamsteren har tilgang til et stort løpeareal så er et løpehjul det beste alternativet.

Løpehjul er "et must" i alle hamsterhjem.

I løpet av en natt kan en hamster løpe opp til 10 km, og med mindre hamsteren har tilgang til et stort løpeareal så er et løpehjul det beste alternativet. En ting som er veldig viktig er at du ikke har et for lite løpehjul. Et stort nok hjul har du når hamsteren løper med rett rygg og nakke. Hvis hjulet er for lite vil hamsteren krumme ryggen og bøye hodet oppover, og det kan føre til skade i muskler, skjelett, rygg og nakke.

 

Anbefalt størrelse

Til dverghamstere passer hjul i størrelsene 14-20 cm, alt etter hvor stor hamsteren er. Til syriske hamstere er det hjul mellom 20cm-33cm som er anbefalt, her varierer det også etter størrelsen og lengden på hamsteren.

 

Det er ikke lett å vite hvilke løpehjul som er best for din hamster når det er så mye forskjellig å velge mellom. Det finnes løpehjul i metall, tre og plast.

  • Løpehjul i metall er ofte såkalte sprinkelhjul. Det er viktig at løpehjulet har et heldekkende grunnlag (noe ikke sprinkelhjul har) for å unngå skader og sår på føttene, og i verste fall kan hamsteren brekke eller miste en fot. Så dette er noe vi ikke vil anbefale!
  • Løpehjul i tre ser bra ut, men kan være litt tunge å løpe i for hamsteren og kan flise seg opp så hamsteren kan få sår på føttene. Disse er heller ikke enkle å vaske da lukt setter seg og treet utvider seg i kontakt med vann og kan lage sprekker i hjulet som igjen kan skade føttene.
  • Løpehjul i plast kommer i mange farger og er lette og vaske. Disse har et heldekkende grunnlag og fliser seg ikke opp, så plasthjul er et trygt valg til din hamster om du har riktig størrelse.

 

Dyresjappa har løpehjul til dverghamstere og to stillegående-løpehjul til Syriske hamstere:

hamsterhjul i plast

Små løpehjulSmå løpehjul: Ø: 18 cm, passer til dverghamster.

Kan festes i gitterbur og stå fritt.Utformet slik at hamsteren ikke kan sette seg fast. Kommer i flere farger.

 

 

 

running disc, Ø20cm

 

Ø: 20cm, running disc, passer til dverghamster.

Står fritt på en stabilt base.Utformet for å beskytter ryggraden på grunn av flat løpebane. Stillegående på grunn av kulelager

 

Hamsterhjul Trixie

Større løpehjul: Ø: 28 cm og Ø: 33cm, passer til syriske hamstre.

Et stillehjul fra Trixie som kan stå fritt i bur eller festes til gitterbur. Trygt og stimulerende. For den firbeinte, stille så vi tobeinte får en god natts søvn. PS! Passer også til Degus (ø: 33cm) og ørkenrotter (ø: 28 cm).

Det er lurt å ha mye forskjellig som hamsteren kan gnage på i buret, så hjulet ikke blir så fristende å gnage på. Du kan sjekke ut noe av vårt godbitsortiment her.

 

 

Løpeball

En hamsterball er en fin måte å gi hamsteren litt mosjon på utenfor buret uten at den kan skade seg. Det lar hamsteren bevege seg og utforske miljøet rundt på en gang.

Hamsterball

Det er ikke anbefalt å la en hamster løpe i en hamsterball mere enn 20 minutter per dag, da det dessverre er begrenset hvor mye hamsteren får brukt sansene sine. Så en hamsterball erstatter ikke fri utforskning i et hamstersikret område. Noen hamstere elsker løpeballen sin, mens andre ikke er så interessert. Skal du introdusere en hamster for en løpeball må du selv la hamsteren gå oppi så det blir en positiv opplevelse

Hamsterballer er laget i plast og de kan lage litt lyd mot gulv, så har du et stort teppe eller lignende vil dette redusere lyden.

 

Har du en ung hamster som ikke er ferdig utvokst?

Da trenger ikke hamsteren å ha tilgang til et løpehjul mer enn ca. 20 min – 40 min om dagen for at hamsteren ikke overanstrenger kroppen sin mens skjelett og muskler vokser.

 

Har du en ny hamster i hus?

Et hjul kan distrahere en hamster i å utforske nye ting og venne seg til nye rutiner, så det kan være forstyrrende under en temmingsprosess. Da kan man sette hjulet i buret om natten og ta det ut om dagen, eller ha den ute i en hamstersikret lekeplass.

Andre måter å tilrettelegge for utforsking, muskelbygging som kan utfordre hamsteren fysisk er f.eks. leker, hengekøyer og etasjer.

De er jo nysgjerrige, atletiske og energifulle dyr som gjerne vil utforske, løpe, leke hele natten hvis det er lagt til rette for.

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top