Forside /  Tamrotter - en kort introduksjon

Tamrotter - en kort introduksjon

Hvis du vurdere å skaffe deg rotte som kjæledyr kan du få deg en enkel oversikt om hva de trenger som art og andre basisbehov for å ha et godt liv her.

Rotter er sosiale og intelligente dyr som egner seg godt som kjæledyr.

Rottene tilhører den største familien i dyregruppen gnagere. Rottene vi har som kjæledyr er av arten brunrotte som er den samme typen man ser i naturen.

 

Kan man ha bare en rotte?to rottevenner sittende ved siden av hverandre
I naturen bor rotter i grupper i underjordiske ganger med flere utganger der de hjelper hverandre med ungepass og pelsstell. Siden rotta fra naturens side er ett sosiale dyr vil de bli ensomme alene. Derfor anbefales det og ha minst to av samme kjønn.

 

Hva slags bur bør man ha?
Når man skal velge bur er det viktig at buret er høyere enn det er bredt da rottene liker og klatre.
Jo større jo bedre, men minimum 70 cm brett, 40 – 50 cm dybt og 80 cm høyt. Skal du ha flere en to rotter bør det være enda større.

 

Hva skal en rotte spise?
En rotte er som oss mennesker omnivore, som vil si at de spiser både plantekost og animalsk kost.
De burde få pellets beregnet til rotter som basisfôr og friske frukt og grønnsaker hver dag. Det er viktig at alle bitene på basisforet er like slik at rottene får i seg all næringen de trenger og ikke velger noen biter til fordel for andre.

 

Hvor mye utetid trenger en rotte?
Rotter er veldig nysgjerrige og aktive dyr som må få komme ut av buret mest mulig. Helst flere timer per dag. Det er mange morsomme aktiviteter man kan finne på for å aktivisere rottene når de er ute f.eks. gjemme mat som de må lete etter. Det er viktig og passe på at rottene ikke skader seg selv ved f.eks. å gnage på ledninger.

 

Passer rotter til deg og ditt liv?

Rotte på skulderen til eieren sin

 

 

Når man skal skaffes seg ett nytt kjæledyr er det viktig at man har ser at man har tid til det. Rottene skal som sagt være ute hver dag i ca. 3 år, har du tid til dette? Har du noen som kan passe rottene hvis du skal på ferie? Rottene kan også bli syke så man må ha mulighet til å kunne dekke forutsette og uforutsette veterinær-regninger. Det er viktig at man er klar for å ta inn rottene som en del av familien.

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top