Forside /  Labbestell for såre poter!

Labbestell for såre poter!

Potepleie for hunden er viktig! Hundens labber er eksponert for vær, vind og ytre påvirkninger som salt, grus med mer. Sjekk labbene til hunden jevnlig og forebygg såre vonde labber.

Vinter i Oslo betyr saltede fortau, og saltede fortau er ofte ensbetydende med såre sprukne labber og poter. Det er viktig å forebygge, for har først skaden skjedd er det nesten bare vanntett potesokk i kombinasjon med en mykgjørende potesalve som kan hjelpe.

 

Potepleie for hunden er viktig! Hundens labber er eksponert for vær, vind og ytre påvirkninger som salt, grus med mer. Det er lurt å legge seg til en vane av å sjekke labbene til hunden jevnlig for kutt, sprekker, nedslitte tredeputer etc. Det er ikke alltid hunden gir uttrykk for ubehag før det har gått en stund, og ofte kunne mye kanskje vært unngått med å stelle de litt underveis.

Om vinteren kan du muligens se tegn på at din hund reagerer på saltet eller isende kalde underlag ved at den løfter opp et og et bein, eller ikke ønsker å gå videre på tur. Da kan det være lurt å ta en liten potesjekk. Dersom du ikke ser tegn til ytre skader på poten (under tredeputene, mellom tærne etc kan du forsøke med en potesalve etter vask.

En god potesalve for norsk vinter er essensielt. Salven bør ikke inneholde vann da det under minusgrader kan fryse og forårsake enda større sprekker. Det finnes flere fine potesalver med gode pleiende og naturlige ingredienser på markedet nå, vi i Dyresjappa er spesielt glad i Neo eller Non-Stop sine potesalver. 

neo labbefett

Førstehjelp for såre vinterlabber er:

Før tur:

  • Legg på et godt lag med potesalve idet du skal ut på tur! Jeg tar det rett utenfor døra og begynner å gå med en gang. Da blir hunden opptatt av selve turen med en gang, og du slipper maset med en hund som vil spise og sleike av potesalven, eller som tråkker rundt på parketten innendørs før du rekker å få på deg jakke og lue.
  • Har hunden ekstra såre eller sprukkede labber, bør du beskytte potene med en passende potesokk for underlaget du skal gå på. Pawz sokkene (de som ser ut som små ballonger) er de beste mot saltede veier og er helt vanntette.
  • Skal du gå på skare og snø er derimot fleecesokk eller kanvassokk det beste.

Etter tur:

  • Skyll labbene godt i lunkent vann, og tørk de godt- også mellom tærne.
  • Påfør pleiende potesalve i et relativt tynt lag. -hvis hunden lar labbene være i fred så trenger du ikke gjøre noe mere, men dersom den legger seg ned og sleiker på labbene må du sysselsette den med noe annet for eksempel aktivitetsspill, et spennende tyggebein eller eventuelt sette på sokker for å forhindre videre sleiking. La gjerne potesalven virke over natten.

Gjenta denne prosessen så lenge det trengs til potene har helet, og fortsett med «før tur» regimet gjennom vinteren for å forebygge.

Sprekker som verker, væsker eller lignende må selvfølgelig få en sjekk hos din veterinær. Har poten fått et skikkelig kutt er det ofte behov for en antibiotikakur og annen type sårstell i tillegg.

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top