Forside /  Innkjøpsliste til deg som skal bli rotteeier
Innkjøpsliste til deg som skal bli rotteeier

Innkjøpsliste til deg som skal bli rotteeier

Har valget falt på rotter som kjæledyr er det bare å glede seg, men noe basisutstyr må på plass før du kan ta de imot.Her er vår liste over utstyr du bør ha!

Har valget falt på rotter som kjæledyr er det bare å glede seg, men noe basisutstyr må på plass før du kan ta de imot.

Her er vår liste over utstyr du bør ha!

 

Et stort bur med så stor plass som mulig til det antall rotter du skal ha i det.Jenny rottebur

Minimum 0,08kvm per rotte bør kalkuleres. Rotter liker å klatre, så et høyere bur med flere platåer vil ofte være å foretrekke fremfor brede lave bur. For eksempel bør et bur for to rotter være minst 70 cm brett, 40 – 50 cm dypt og 80 cm høyt. For 2-3 rotter kan for eksempel Jenny Rottebur, være et godt egnet bur.

Gitteravstanden i buret bør ikke være mer enn 1-1,5 cm, da små rotter kan komme ut gjennom størreavstander.
Buret bør få en fast plass i hjemmet, og bør ikke stå i direkte sollys eller trekk. Et litt roligere sted egner seg godt. Buret bør ikke stå direkte på gulvet, men på et bord e.l.

 

 

Et egnet reisebur

Det er lurt å ha et transportbur til rottene, både ved henting av rottene , og dersom det skulle være behov for veterinærbesøk, eller andre ting. Transportbur Elmo kan være et godt alternativ.

 

 

Vannflasker og matskåler.

Når du skal ha flere rotter sammen, bør du ha minst to vannflasker og gjerne flere matskåler også. (Unngå vannskåler, da dette drikkevannet vil bli sølt til veldig raskt og ikke egne seg å drikke.)

Flaskene bør fylles på med ferskt vann daglig, og rengjøres godt med jevne mellomrom. Rotter har ikke behov for vitamintilskudd i drikkevannet, dersom de får rottemat av god kvalitet.

 

 

 

 

 

Strø til å ha i bunnen av buret.

Vi anbefaler Back 2 Nature  eller Carefresh.

Husk at rotter ikke skal ha bunnstrø laget av bartrær eller bunnstrø som støver veldig. Burstrø av bartrær kan gjøre skade på leveren og gi dårligere immunforsvar. Det betyr at vanlig spon/sagflis IKKE bør brukes. Kattesand kan også være farlig dersom det svelges, og i tillegg støver det for mye.

 

Innredning i buret

rotter i sputnikhus i buret

Rottene trenger aktivisering, og variasjon, -og i og med at de tilbringer såpass mye av livet sitt i buret, bør man ikke spare på innredningen.

Det finnes massevis av morsomme tilbehør som er godt egnet til rotter.

Rotter liker godt å klatre, så vi anbefaler flere ulike nivåer eller platåer til buret, samt spennende tunneler, hus med flere utganger eller steder å utforske, samt leker som er trygge å gnage på, eller kanskje «I.Q» leker som du og rottene kan gjøre sammen?

Bytt gjerne på innredningen hver gang du skifter på buret, for å sikre variasjon og livsutfoldelse for rottene.

 

Tørrfor og godbiter

Rotter er – som oss mennesker omnivore , noe som betyr altetende. Det vil si at de kan spise både kjøtt og plantemateriale.

Rottene skal ha et «tørrfór» som er laget spesielt til rotter.

rottemat complete rat and mouse

Rottematen bør være av en slik type at alle bitene inneholder det samme, slik at man unngår feilernæring ved at rottene bare velger ut visse biter. Vi anbefaler Complete Rat og Mouse som inneholder både plante og animalsk næring og alt rottene trenger av andre næringsstoffer.

Rottene kan også få tilskudd av andre godbiteri tillegg til tørrfor. Det kan være ulike rottegodbiter, eller frukt, grønnsaker, nøtter, brødskalker eller lignende.

Men husk at godbit er godbit, og bør gis med måtehold, og ikke ta erstatte tørrforet.

 

 

Rengjøring av buret

Buret bør rengjøres hver uke, og endel inventar som blir mye tisset på og lignende bør rengjøres oftere.

Du kan bruke varmt vann og litt grønnsåpe eller burrens Deep Clean som vi har veldig god erfaring med hos oss.

HUSK at alt utstyr bør skylles, og tørkes før det settes tilbake i buret.

Rotter er veldig utsatt for å få mycoplasma(en sykdom som blant annet kan trigges av ammoniakk-eksponering som kan komme av urinen). Så derfor er det ekstra viktig med god burhygiene for rottene, og i tillegg gir det en bonus av mindre dyre-lukt i hjemmet for deg.

 

 

Utetid

Alle rotter er sosiale og nysgjerrige kjæledyr og trenger mye tid utenfor buret. Helst flere timer hver dag.

Er du helt nybakt rotteier, må du passe ekstra godt på den første tiden du har rottene ute, for å se til at de ikke skader seg selv eller gjør skade på hjemmet. Ikke alle rotter gnager på ledninger, planter eller lignende, men noen gjør absolutt det, så her må du bli kjent med dine individer.

Vi anbefaler egentlig at du tar de ut på et egnet rom hvor det er lett å ha oversikt og ikke miste de av synet de første gangene, til både du og rottene er mere trygge på hverandre.

Husk også å beskytte rottene dine for eventuelle andre farer, som andre kjæledyr, eller åpne vinduer etc.

Når dette basisutstyret er på plass er det klart for å hente rottene og forhåpentligvis kose dere i flere år sammen videre.

Lykke til som rotteeier!

 

to rotter som sitter på skuldrene til en jente

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top