Forside /  Skal hunden din på flytur?

Skal hunden din på flytur?

Fler og fler fly nå med kjæledyret sitt til utlandet. Jeg har personlig hatt gode opplevelser med flere flyselskaper med hunden vår i lasterommet. Men det viktig å sjekke flere ting før du reiser!

Fler og fler fly nå med kjæledyret sitt til utlandet. Jeg har personlig hatt gode opplevelser med flere flyselskaper med hunden vår i lasterommet. Men det viktig å sjekke flere ting før du reiser! Du kan lese på nettet alt fra skrekkscenariene til de positive opplevelsene. Men jeg som har flydd en titalls ganger vil gjerne fortelle at å fly med hund ikke trenger å være problematisk med riktig forberedelser!

 

Viktig å ha reisepapirer i orden

Flyr du til utlandet? Les deg opp på oppdaterte regler om å reise til og fra Norge på mattilsynet sine nettsider og ha ting på stell, før du får problemer med innreisen.

Finn riktig flyselskap

Først og fremst så bør du undersøke hvilke muligheter flyselskapene har for å reise med dyr, da ikke alle flyselskaper tar i mot hund på sine fly. På hjemmesidene til de forskjellige flyselskapene vil du finne informasjon om mulighetene og kravene på burstørrelse, vekt og pris. SAS / Norwegian / Lufthansa

Les nøye gjennom begrensninger og regler da det eventuelt kan ligge noen begrensninger på burstørrelser i de forskjellige flytypene eller at lasterommet kan være stengt i perioder på grunn av kulde. Disse regler kan være forskjellig mellom selskapene og flytype. Ring eventuelt flyselskapene i forkant, hvis du er usikker.

 

Kabinen

Transportbag Sherpa Deluxe fra 1199kr

Når man flyr kan du ha hunden din med deg i kabinen hvis hund og bag veier maksimalt 8kg og hunden kan stå oppreist i en bag/bur av dimensjonene 40 x 25 x 23 cm (eksempelet er fra SAS, sjekk med valgte flyselskapet). Dette betyr at kun små hunder, katter eller kanin (gnagere) kan være

*tips – sherpa baggen er en godkjent flybag og størrelsene small og medium er garantert godkjent på fly.

Hund i lasterommet

Er hunden din større enn nevnt over må den være i lasterommet under reisen.

*tips - Bestill flybilletten og plass i kabinen i god tid da det er begrenset antall dyr som kan tas med per flygning.

Det er viktig at du skaffer deg et bur som er innenfor retningslinjene fra flyselskapet du flyr med. Tommelfingerregelen er at hunden kan stå oppreist, snu og legge seg i en naturlig posisjon. Om man ikke følger dette nøye, så kan dyret bli nektet å komme ombord.

I de fleste fly får dyrene som regel en egen plass i lasterommet (ofte i fronten av flyet). I dette «rommet» har hunden samme trykk og temperatur som oss i kabinen. Det kan være greit å nevne til de kabinansatte når man går på flyet at man har hunden sin i lasterommet, da de ofte sjekker om hunden din er med og kan regulere temperaturen fra innsiden.

Gjør reisen komfortabel!

Forskjellige flyselskaper setter krav på at det må være et absorberende lag i selve buret ala. teppe, burpute eller avis. Buret må også være utstyrt med beholdere for mat og vann.

*tips – istedenfor vann, så kan man for eksempel legge inn isbiter i beholderen, det kan innebære mindre søl i buret.

For å reise så komfortabel som mulig er det anbefalt at hunden er vant med buret sitt før du reiser. Ha noe burtrening hjemme noen uker før avreise! La det blir et trygt sted for hunden! Det som kan hjelpe er å legge noe inn i buret som hunden er godt kjent med (f.eks. teppe, madrass, eierens t-skjorte eller lignende) eller andre trygge gjenstander som gir en kjent/trygg lukt i buret. Viktig å ikke ha for mange løse gjenstander i buret, det må også være trygt for dyret under turbulens!Adaptil spray - 249kr

Jeg bruker Adaptil* sprayen under selve turen da jeg har brukt dette i flere situasjoner siden han har vært valp. Han er vant med sprayen og reagerer beroligende på produktet. *Adaptil et hjelpemiddel (ikke legemiddel) for å redusere hundens stressnivå, og kan gi hunden en følelse av ro og tilfredshet i hjemlige og fremmede omgivelser.

Adaptil hjelper hunden å roe ned eventuelt stressnivå, men gjør hunden ikke sløv! Hvis du skulle bruke legemidler, så vær obs på at flere flyselskaper ikke tar inn dopete hunder som sover eller ikke er ved bevissthet.

Nå er du klar for selve reisen! Vi ønsker dere en god tur!

 

Vil du vite hva som foregår på selve flyplassen? Les det her i bloggen «hva skjer på flyplassen».

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top