Forside /  Sjekkliste for utekaniner

Sjekkliste for kaniner som skal være ute i hagen

Tiden er endelig kommet til at mange lar kaninene sine komme ut i hagen. Det er en deilig årstid vi er inne i, og både to og firbente liker å være ute. Her kommer Dyresjappas sjekkliste for kaniner som skal oppholde seg ute i hagen.

 

  • Sikre arealet den skal være på mot andre rovdyr (husk at selv høye hundegårder bør ha rovdyr-sikker netting over for å hindre katter mm å ta seg inn)
  • Sikre arealet den er på, slik at kaninen ikke kommer seg ut på egenhånd. Her kan det være nødvendig å grave ned nettingen i underlaget, da kaninen naturlig gjerne vil grave tunneler i jorda og dermed kan komme seg ut.
  • kanin i lySørg for at kaninen har ly mot vær og vind, altså en god og helst isolert plass den kan oppsøke når det blir kaldt eller mye regn.
  • Sørg for å ha et område med skygge. Kaninen trenger en sval plass på de varmeste og mest solfylte dagene. Den må kunne komme seg ut av stekende sol og til et kjøligere område. Kaniner blir lett overopphetet, noe som lett kan bli kritisk for kaninen. Husk også at solen flytter seg!
  • Legg opp til en variert hverdag etter kaninens behov! Bygg spennede hus/tunneler, eller kjøp kaninleker hos oss, bytt ut leker med jevne mellomrom, tilby spennende og variert kost, trygge pinner og vekster.
  • Husk at kaninen ALLTID skal ha ubegrenset tilgang på vann og høy! Husk at på varme sommerdager fordamper mye, det er derfor ekstra viktig å tilsikre at den har rikelig med vann hele tiden- et tips er å ha flere vannskåler i sving på ulike steder i innhegningen.

Sist men ikke minst, husk at som Marit Emile Buseth forfatter av «Den store kaninboka» sier «Et bur er ikke nok! kaninen må ha mulighet til å bevege seg fritt og mye, og ha daglig selskap av deg eller en annen kanin for ikke å bli ensom og deprimert.»

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top