Forside /  Hvorfor to kaniner er bedre enn en!

Hvorfor to kaniner er bedre enn en!

Mange lurer på om de burde skaffe seg en eller to kaniner. Vi syns at det er viktig å informere om hvorfor kaniner bør ha en venn som «snakker» sitt eget språk.

Mange lurer på om de burde skaffe seg en eller to kaniner. Vi syns at det er viktig å informere om hvorfor kaniner bør ha en venn som «snakker» sitt eget språk.

I naturen bor kaniner i store flokker, og dette behovet for en venn har blitt overført til kjæledyrkaniner. Kaniner er veldig sosiale dyr og kjeder seg raskt, samtidig som de blir ensomme når de bor alene for lenge.

 

Vennskapto kaniner hilser

Selv om en kanin og menneske kan bli veldig gode venner, kan det aldri bli på samme nivå som en relasjon mellom to kaniner. Kaninvenner vil være sammen hele tiden; leker og steller hverandre. Selv om du bruker noen timer hver dag med kaninen din, har vi som mennesker ikke muligheten å gi kontinuerlig oppmerksomhet til en kanin.

Kjedsomhet

Kjedsomhet er et vanlig symptom på ensomheten hos kanin, en kanin uten en venn kan mer sannsynlig utvise destruktiv atferd som å gå løs på møbler med mer for å «fylle» dagene.. To eller fler kaniner er oftere roligere og mer lykkelig og utviser sjeldnere atferdsproblemer.

Gode venner

Når du har sett det spesielle båndet mellom dine kaniner, ser du hva slags innvirkning en god venn kan ha på din kanin. Selv om den første tiden når de skal bli kjent med hverandre kan være utfordrende i en periode.

 

Når du skal få to kaniner til å bli venner, husk at..

Sterilisering og kastrering kan være nødvendig. Kaninene er også roligere mot hverandre, og blir dermed også raskere venner.

Hvis du allerede har en kanin og vil finne en ny beste venn til den, ta kontakt med for eksempel www.dooa.no for å kunne adoptere en passende partner.

Forsikre deg om du har nok plass til to kaniner og at alle deres behov kan dekkes. Men det er ikke veldig stor forskjell i behovene på en eller to kaniner.

 

Vil du lære mer om temaet med å bonde to eller flere kaniner?

Les gjerne mer i Marit Emilie Buseths: Den store kaninboka , eller på hennes blogg maritemilie.com.

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top