Forside /  Hva skjer på flyplassen når du flyr med hund?

​Hva skjer på flyplassen når du flyr med hund?

Ved innsjekkingsskranken blir hundepasset, buret og hunden sjekket om alt er i henhold til kravene. Ofte blir hund og bur veiet og hvis du ikke har betalt på forkant, må du betale før avreise. Hvis alt er riktig er hunden din klar for å avleveres inn

Når dere ankommer på flyplassen vil du ikke kunne sjekke deg inn på selvbetjenings automater. Du må alltid gå til innsjekkingsskranken, derfor er det viktig å komme i god tid når du reiser med hund. Dette kan medføre noe ekstra ventetid.

Innsjekking

Ved innsjekkingsskranken blir hundepasset, buret og hunden sjekket om alt er i henhold til kravene. Ofte blir hund og bur veiet og hvis du ikke har betalt på forkant, må du betale før avreise. Hvis alt er riktig er hunden din klar for å avleveres inn på «spesial bagasje» på flyplassen. Innsjekkingsskranken kan informere om dette om du er usikker på hvor dette er. Jeg anbefaler at du tar deg tid til å gi hunden en liten luftetur til å tisse, før den leveres inn til «spesial bagasje» og sendes videre med flyet.

Hunden blir fraktet til flyet, noen ganger med egen personlig transport andre ganger på en tralle med spesial bagasje. På mine turer har jeg som regel kunne følge med på buret når det står parkert foran flyet. Der kunne jeg se at hunden min titter rolig ut av buret.

Lasterommet fly

På noen av turene tok bakkepersonalet seg tid til å prate med hunden min, andre ganger prøvde de å klappe og andre ganger lar de buret stå i ro.

Vær litt oppmerksom på været, da buret kan stå utendørs en liten stund. Nå har jeg en hund som enkelt takler endel kulde, men for hunder med lite pels så anbefaler jeg et litt tjukkere pledd om vinteren eller et dekken.*tips – vil du ikke at bakkepersonellet skal ta kontakt med hunden din, ha en synlig melding på selve buret!

Når tiden er inne blir buret løftet inn i bagasjerommet. Hunden blir satt inn i et eget rom (ofte foran i flyet) og buret blir solid sikret. Hunden bør bli trent på at buret blir løftet opp, og at den er vant til ukjente lyder utenfor buret.

 

Landet på destinasjon

Viktig å finne bagasjeutleveringen for dyr. Hunden din kommer ikke ut på rullebåndet sammen med bagasjen din, men kan ofte bli funnet på spesialbagasje eller kan bli trillet ut av personalet til rullebåndet. Spør alltid om hvor du kan forvente at hunden din kommer. Noen steder er det ikke så enkelt å finne disse lastestedene.

Det varierer veldig hvordan hunden din kan reagere på en slik flytur, men viktig er at du tar hunden imot med ro. Siden hunder er flinke til å merke nervøsitet hos eieren. Hjelp hunden din å roe seg ned hvis nødvendig eller hvis hunden ikke ser ut påvirket, behandle han som vanlig. Viktig at du ikke gjør en større sak ut av reisen en nødvendig! Etter mange flyturer har min hund fått en god forståelse om hvordan det er å fly, vi har samme rutine hver gang og han ser uberørt ut etter hver tur.

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top