Forside /  Hund som ikke liker å bade?

​Hund som ikke liker å bade?

Med sommer og varmt vær kan det være kjempefint å få avkjølt hunden med et forfriskende bad, men ikke alle hunder er like glad i å bade. Her er Dyresjappas tips til hvordan du kan oppnå en badeglad hund!

Når det er sommertider og fryktelig varmt er det alltid gull verdt å kunne få hunden til å kjøle seg ned med et bad. Ikke bare kan svømming for hunden være nedkjølende, men svømming og vann-lek en utmerket muskel og kondisjonstrening.

Men alle hunder er ikke like store badenymfer som andre. Noen hunder kan man nesten tro er født til å elske vann og å svømme, mens andre har en mer tvilende innstilling til det å bli våt. En viss faktor som spiller inn skyldes det at den del hunder faktisk er avlet for å arbeide i vann, men du kan faktisk lære hunden din å ha en mer positiv innstilling til vann.

Med hundetrening er ingenting umulig, men ting tar tid. Dette er blogginnlegget for de som kanskje skulle ønske de hadde en badeglad hund, og ønsker å lære mer om hvordan man kan trene hunden din til å like vann mer.

 

 

hund som vasser i vannet

 

Det å få hunden til å kjøle seg ned, behøver ikke alltid være et fullt bad. Hunden trenger ikke nødvendigvis å gå så langt ut at den faktisk må svømme, ofte er vassing opp til brystet og vann opp til under magen nok til at den får kjølt seg ned.

For å avkjøle en hund er det disse stedene på kroppen som hjelper å for holde temperaturen nede på en hund. Derfor er det svært mange hunder som kan trenes til å i hvert fall vasse litt i vannet.

 

 

Har du en hund som ikke er særlig glad i vann? her er noen tips:

-Start i det små, ikke tving hunden i vannet. Det som er viktig at man ikke skal tvinge eller stresse hunden i vannet. Dette skaper bare negative assosiasjoner.

-Når du skal venne hunden til vann, er badeplassen viktig å tenke på. Et sted med glatte steiner og der vannet blir umiddelbart dypt er ikke ideelle start plassen. En grunn strand med stabil bunn er ett fint sted å starte treningen. Der kan hunden selv bestemme tempo med hvor lang den vil gå og kan gå ut og inn av vannet enkelt.

hund som apporterer hundeleke i vannet

-Hvis hunden din er veldig glad i leker, start med å kanskje kast ballen eller leken ytterst i vannkanten. En flyte-leke som dupper i vannet og som er lett å gripe er ideelt til denne typen trening. Eller lek bare med hunden nærme vannkanten. Da kan hunden kjenne på det at en pote eller to blir bløt ikke er så farlig. I beste fall glemmer hunden snart at vannet er ubehagelig og fokuserer i stedet på det positive. Hvis man tar dette sakte steg for steg kan man tilslutt kaste leken i vannet og hunden syns kanskje tilslutt at det er gøy å apportere leken i vannet.

 

 

 

-Har du en hund som liker godbiter bedre enn leker? Da har man ulike hundegobiter som flyter. Man kan da kaste en håndfull godbiter i vannet og hunden kan vasse og spasere rundt i vannet å kose seg.

-Når hunden ser ut til å godta å vasse rundt i vannet kan du prøve å kaste flyteleken eller godbitene lenger ut og se om hunden tørr å teste ut ett par svømmetak. Husk at den må få lære seg at vann er bare knyttet til positive opplevelser, fylt med masse leking, eller masse godbiter. Før man pusher det lengre. Ha heller en trygg hund som er kjempe trygg på å vasse før man begynner å utfordre den mer.

-Har du mulighet til å følge med hunden i vannet blir du en stor trygghet for din hund.Flere hunder tørr mer når du også vasser eller bader litt i vannet. Hvis du viser at det ikke er farlig tørr kanskje hunden å kjenne på vannet og. Å bade sammen kan være noe morsomt for begge parter på stekende varme sommerdager.

-Et annet bra knep er å la den noe skeptiske hunden være i vannet sammen med en annen hund som elsker å bade. Da pleier det ikke å ta lang tid innen den skeptiske prøver det kompisen gjør.

 

hund som svømmer sett undenifra

-For å hjelpe hunden å forstå at den faktisk flyter når den svømmer, kan du la den også ha på en flytevest i begynnelsen. De første gangene hunden svømmer pleier de å sprute ganske mye siden de ofte hever forbeina over vannoverflaten når de svømmer. Hunden kan se litt panisk ut, men når den forstår at den faktisk flyter pleier det å roe seg. Da pleier også teknikken på svømmingen å forbedre seg og den lærer seg at det er lettere å svømme med forbeina under vannoverflaten.

 

 

Lykke til med badetreningen! Håper noe av dette var til hjelp. Og husk bading skal være noe morsomt og positivt for hunden!

Bli med i vår kundeklubb!

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev for nyheter og gode tilbud.
Top